Anordna sommarfest

Äntligen är solen och värmen tillbaka och dags för den härliga sommarsäsongen när vi svenskar är ute så mycket vi kan. Och dessutom tid för att tänka på den årliga sommarfesten. 

De flest av oss har säkert varit med och anordnat både en och flera sommarfester, men kanske finns det detaljer vi ibland glömt eller helt enkelt inte tänkt på att det kunde vara trevligt att ha med? Här är några idéer som brukar fungera bra.

Tema

Kanske det skullle vara kul att överraska med något tema på festen? Pirater, seriehjältar, Astrid Lindgren-figurer eller något annat. Det brukar ofta bli något som lockar till skratt och förhöjer stämningen på festen. För de som behöver hjälp med utstyrsel är Partyhallen specialister på maskeradkläder och annat roligt som dina gäster kan vilja ha.

Bjud i god tid

Många av oss har även under sommaren bokat in den mesta av tiden, då både partnern och barnen vill ha ett ord med i laget hur sommaren ska bli. Bjud därför i god tid in de gäster du vill välkomna på din sommarfest.

Plats/alternativ lokal

Naturligtvis hoppas du på en varm och solig högsommardag där alla ska trivas i solen, men ibland dyker det stora, mörka regnvädret upp. Har du en lokal i närheten dit du kan flytta festen om det som inte får hända ändå händer?

Mat och dryck

Tänk på att det vissa helger är många som vill bjuda till fest och att de svenska specialiteterna ibland kan vara slut om du skjuter på inköpen till den sista sekunden.

Bestick, glas, tallrikar och annat

Ska ni använda husets porslin eller är det mer praktiskt med engångsartiklar?

Övernattning

En del av gästerna bor kanske i närheten, men hur gör du med de långväga gästerna: finns det övernattningsmöjligheter för alla eller ska du be dem som har att ta med husvagn husbil eller liknande?