Elbasen – musikens förstärkare

Det fyrasträngade instrumentet utger en stor del av musikens historia. Faktum är att basen är grundstommen till mycket av den moderna musiken. Elbasens låga toner håller takten och är tillsammans med trummor grundläggande för musikens rytm. Basen fungerar ungefär som en förstärkare för de andra instrumenten. Dessutom fungerar basen som soloinstrument för att skapa melodier.

Ett instrument för alla

Elbasen är nära släkt med elgitarren som båda är instrument med huvud, kropp och hals. I likhet med gitarren har basen även strängar, men till skillnad från gitarrens sex strängar har elbasen har oftast fyra strängar. Därför är det relativt enkelt att lära sig spela elbas. Med hjälp av noter eller med hjälp av den mängd information som idag finns på internet går det fort att hitta en guide för att utveckla ditt musikaliska öra och bli basist.

Det finns elbasar för alla tillfällen. Oavsett om du är nybörjare, proffs eller bara nyfiken, tillför elbasen något för dig. Ta en titt online och hitta en bas som passar dina behov och som uppfyller de krav du har. Vare sig du vill bli nästa proffsbasist eller bara spela hemma kommer du hitta någonting som intresserar dig hos det mångsidiga instrumentet.