Konferens med underhållning

Att planera är ett utmärkt tillfälle att skapa glada minnen för alla deltagare. Även om fokus alltid bör ligga på innehållet i en konferens så tycker vi att underhållningen inte bör ligga långt ifrån. Hur gör man då för att skapa en riktigt rolig konferens?

Låt oss anta att vi skall planera en konferens i till exempel Lund. Vad behöver vi då tänka på? Vilken underhållning kan man ordna? Vilka är de bästa lösningarna för boende?

Lokal, boende och mat

Ett bra sätt att få fokusera mer tid att fokusera på konferensens innehåll är att välja ett konferenshotell som kan hjälpa till med så mycket som möjligt. En leverantör som kan fixa boende för alla deltagare, måltider, fika och lokaler för alla aktiviteter. När det kommer till lokalerna så är det även viktigt att kontrollera att den teknik som behövs finns tillgänglig. Det kan handla om till exempel projektor och ljudsystem. Kollar vi i detalj på ett av de bästa exemplen för konferenser i Lund så ser vi allt ovan samt möjlighet till aktiviteterna ölprovning och pizzabakning. De erbjuder sig till och med att hjälpa till med bokningen av externa talare.

Evenemang på plats

Om det är en mindre konferens så kan det många gånger vara ett billigare alternativ att köpa biljetter till någon redan planerat arrangemang i staden man befinner sig i. Kanske har något större artist spelning just de dagarna ni har konferens eller går det någon pjäs på den lokala teatern? Många i företaget kanske är sportintresserade och gärna skulle se en hockey eller fotbollsmatch? Kontrollera evenemangskalendern för staden i fråga och se om det finns något som skulle kunna passa.

Hyr in egen underhållning

Om  man är en större grupp eller helt enkelt vill lyxa till det så kan det vara bra att boka in en eller flera personer för underhållning. Vilken typ av underhållning som passar bäst kan bero på lokalen och vilka aktiviteter man annars har. Om man inte har plats i schemat för en dedikerad show så kan mingel-magi vara ett alternativ. Då går magikern helt enkelt runt bland konferensens deltagare i väntan på till exempel maten och genomför små mirakel precis framför deras ögon. Har man en större lokal och en scen så kan man göra det hela lite större och hyra in ståuppkomiker, artister eller band.

Utbudet av underhållare är stort och inte nödvändigtvis knutet till var i Sverige man befinner sig, om man är villig att betala underhållarens resekostnader.