Maskerad

Maskerader är ett roligt inslag i livet som bryter av från den annars rutinmässiga vardagen och både låter oss vara lekfulla samt göra en tillfällig verklighetsflykt, om än bara för en kväll. En maskerad passar dessutom lika bra att anordna som temat på en fest hemma, som på ett storskaligt evenemang med klass och flärd.

För att kunna delta i en maskerad behöver man självfallet något form av utklädnad som håller sig inom ramarna för de temat som är utsatt av arrangören. Det kanske enbart rör sig om en fest där alla deltagare är bundna att bära diskretare masker som täcker deras ansikten, eller ett rent och skärt skräcktema där det mesta är tillåtet.

Kända karnevaler

Det finns en hel del kända karnevaler med maskeradtema runt om i världen som sträcker sig en bra bit bak i historien och som pågår än idag.

Carnevale di Venezia

En av de viktigaste kulturhändelserna i den vackra staden Venedig är den årliga karnevalen ”Carnevale di Venezia”. Du kan själv ta dig nöjet att medverka på denna tillställning fullt ut och delta på alla fantastiska baler och private fester, men för detta krävs det att du bokar en plats genom arrangörerna, som dessutom har möjligheten att hjälpa dig med en riktigt kostymuppsättning. Temat för denna karneval skiftar årligen men den röda tråden är ständigt den kända 1700-tals figuren Casanova och händelserna kring dennes liv och tidpunkt i historien.

Carnaval do Rio de Janeiro

Till en av de största festligheterna i världen räknas den årliga karnevalen i Rio de Janeiro. Det är den största och kändaste karnevalen runt om och på båda sidor om ekvatorn. Karnevalen har rötter så långt som ända tillbaka till 1700-talet och innefattar förutom speciella festivalmunderingar, massvis av sång och dans.