Musikalresor

Många människor drömmer om att få se de kända musikalklassikerna. Tillställningar som erbjuder musik, dans och teater på en och samma gång skapar stämning och underhållning utöver det vanliga och de större, kända musikalerna lockar ständigt besökare från när och fjärran trots att de framförts i många år. Man kan speciellt se dem i typiska musikalstäder som London och New York, men även andra större städer bjuder på stora musikaler av olika slag. Broadway i New York är ett av världens största och mest kända teaterdistrikt där många magnifika tillställningar äger rum.

Upplev populära klassiker

Populära musikaler som man kan se i de större musikalstäderna är exempelvis Fantomen på Operan, Mamma Mia!, Lejonkungen, The Sound of Music, Rent och Les Misérables. Att ta sig dit och uppleva en riktig klassiker är inte alls så krångligt som det först kan verka. Idag finns speciella företag som hjälper till med allt från att skapa en smart resplan till bokning av resa, boende och biljetter för att du som resenär ska få det så enkelt och bra som möjligt. Exempel på ett sådant företag är Gomusictravel. Hos dem kan man välja mellan exempelvis flygpaket, hotellpaket eller om man bara vill ha hjälp med att boka biljetten till musikalen på ett enkelt och säkert sätt.

Se musikal i Sverige

Om man inte vill eller har möjlighet att åka på en längre resa för att se en större musikal dyker ibland chansen upp här hemma i Sverige. På svt.se kan man till exempel läsa att Andrew Lloyd Webbers populära musikal Fantomen på Operan (The Phantom of the Opera) kommer till Sverige hösten 2016, 30 år efter den första premiären i London. Denna gång med rutinerade Peter Jöback som huvudrollsinnehavare. Det är dock inte första gången Jöback spelar huvudrollen i den kända musikalen. Han har nämligen gjort det både i London och New York tidigare.